Nota de premsa de la Plataforma del Priorat

CANVIEN ELS GOVERNS, NO ELS HÀBITS

Fa pocs dies el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre la segona sentència contra la central eòlica del Coll de la Garganta, que s’ha instal•lat a les muntanyes que separen el Priorat de la Ribera d’Ebre, després d’una tramitació plena d’irregularitats.
Ja fa anys que la Plataforma del Priorat va denunciar en un plec d’al•legacions la prevaricació evident que es derivava de la delimitació de la Xarxa Natural 2000 en aquesta serralada, la qual deixava una zona inexplicablement desprotegida que coincidia de forma precisa amb la ubicació de l’aleshores projecte de central eòlica. Al•legacions de les quals encara espera resposta.
Fa quatre mesos, arran d’una denúncia presentada pel GEPEC i la DOQ Priorat en l’elaboració de la qual va participar la Plataforma, el TSJC va emetre la primera sentència contrària a la central en considerar que envaïa una zona altament sensible per a l’àliga cuabarrada. Davant d’aquesta sentència hem vist com, en comptes d’aturar l’activitat dels aerogeneradors importants fins que els tribunals no resolguin en ferm, el promotor ha seguit instal•lant els que faltaven.
Ara, el TSJC ha resolt que és nul de llei requalificar urbanísticament un terreny a través d’un pla especial, figura urbanística que s’ha fet servir per vestir de “legalitat” la transformació d’un terreny forestal en una parcel•la industrial. Veurem què passa, però estarem atents. Demanem al “govern dels millors” que faci honor al seu qualificatiu i abandoni el mal hàbit de mirar cap una altra banda quan van mal dades, actitud a la qual ens han acostumat tots els colors polítics que han passat per l’àrea (que ja no conselleria) de medi ambient.
Plataforma del Priorat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s