Carta oberta de la Plataforma del Priorat al nous elegits a ajuntaments i Consell Comarcal

Arran de les eleccions municipals i comarcals, en una revisió de problemàtiques mediambientals que afecten al conjunt de la comarca, i a cada poble en particular, la Plataforma planteja als nous governs locals i comarcal tres punts que considera que requereixen actuacions conjuntes urgents i efectives.

Cabals ecològics dels rius al Priorat

No cal dir que aquest tema ha esdevingut ja un clam territorial que ja no podem deixar d’abordar de manera conjunta per aconseguir que els nostres rius recuperin el que els fa ser rius. Tot i que la definició normativa dels cabals ecològics és poc clara, sigui quin sigui el criteri, no es compleixen quan el Siurana apareix del tot sec des del mes de maig, mentre l’embassament està en condicions òptimes. Des de la Plataforma es buscaran complicitats amb altres conques i rius que han patit i pateixen problemàtiques similars, però considerem del tot inajornable que el Consell Comarcal posi aquest punt en la seua agenda i comenci a moure el tema, del tot imprescindible per poder encetar una política de l’aigua a la nostra comarca.

Macroabocador de Tivissa

Fa mesos que l’ampliació de facto d’aquesta infraestructura es pot veure des de tots els pobles del Baix Priorat i la circulació, per la malmesa N-420, de camions carregats de residus (quins? d’on vénen) és continuada. Reclamem informació detallada de l’estat actual d’aquest abocador, de la seua gestió, condicions, etc. El Priorat forma part del Consorci de residus conjuntament amb la Ribera i la Terra Alta i per tant tenim l’obligació i el dret de vetllar per al funcionament adequat d’aquesta infraestructura.

Quin és el model de turisme desitjable a la comarca

Donem suport a la iniciativa de tramitació de la Carta Europea del Turisme sostenible i en aquest context, creiem que ja tocaria fer un debat a fons sobre algunes de les actuacions que tenen lloc a la nostra comarca en nom del turisme. Parlem en concret del Rally de Catalunya que cada any té un impacte important a les nostres carreteres i en la vida de les persones. Aquesta activitat que comporta la vinguda concentrada de molts visitants implica contaminació de l’aire, contaminació acústica, brutícia, soroll i privatització d’espai públic (p.ex. talls de carreteres i fins i tot aïllament de pobles): Reclamem que des de les institucions i en clau comarcal, es treballi per encetar un debat, sobretot de cara a l’any vinent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s