No a la nova MAT

Al Priorat, a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona, al Penedès i més enllà…

Què passa?

Xarxa Sud, i moltes entitats i institucions més, fa temps que demanem un model de generació energètica distribuïda, a prop dels punts de consum i que beneficiï la població local – d’acord amb la Llei catalana 16/2017 del canvi climàtic. 

Però ara surt l’anunci de Madrid d’una línia de molt alta tensió – MAT – de 180 km, la primera privada al país, creuant tota la meitat sud de Catalunya.

Això és tot el contrari del model que proposem: és «importar» l’energia d’unes macrocentrals de l’Aragó buit, mitjançant una infraestructura que trinxarà encara més el territori, per portar-la a Barcelona. Converteix en una farsa tot l’esforç de la societat civil i institucions locals per debatre i decidir com s’implanta la transició energètica. Els que vivim i treballem al sud de Catalunya volem una transició energètica racional i un desenvolupament sostenible al nostre territori. No volem ser el traster on es posen totes les infraestructures que fan funcionar la capital però que fan nosa a la resta del país: grans centrals i línies elèctriques, pedreres, abocadors…

I què fem?

Per tant, presentem al·legacions contra el projecte. Les nostres institucions (ajuntaments i consells comarcals) fan el mateix, però és important que hi hagi una resposta des de la societat civil també. Evidentment, això té un cost, i per això demanem la vostra ajuda: podeu ingressar aportacions, especificant MAT al concepte, al compte de l’associació Prioritat que, com a membre de la xarxa, s’encarrega de gestionar les aportacions per finançar les al·legacions contra tot el tram català de la MAT:

ES86 2100 0082 3101 0165 9692

Les entitats que vulguin ser signatàries de la llista de col·lectius que rebutgen aquesta MAT i/o participar en la presentació d’ al·legacions ens ho poden fer saber al correu comunicacio@xarxasud.org

Deixa un comentari