Una comarca sense importància

Ja està comprovat que el Priorat és el cul del món.
Escaladei, dissabte dia 15 de maig, migdia: avui hi ha una cursa ciclista (unes 6.000 ciclistes) que surt de Reus, i resulta que – sense avisar – tallen el coll d’Alforja al trànsit. Ja comencen a trucar des de cellers i restaurants dient que els seus clients anul·len visites perquè no els deixen passar – els desvien cap al coll de la Teixeta. Des d’Ulldemolins fins a les Ventes sembla que el trànsit ja és un caos. Acaben de dir els mossos de Falset que també tallaran el coll de la Teixeta, primer durant una hora i després fins a les 16 h. I diuen que ara mateix tallen a la Vilella Baixa. La Cartoixa està inundada de queixes per telèfon, de visitants frustrats. Suposo que a les muntanyes de Prades serà tres quarts del mateix. La “organització” (una empresa privada, pel que sembla) va informar als ajuntaments abans de la cursa que no hi hauria talls de carretera.
El primer dia d’un cap de setmana llarg, la gent no podrà ni entrar ni sortir de bona part de la comarca per carretera. Almenys quan passa el Rally, informen que ens aïllaran…
Tant de parlar de models turístics i de desenvolupament sostenible, i ve una empresa amb un esdeveniment massificat i tanquen la comarca. Qui els deixa fer això? Ja es veu la importància que donen a les persones i a les empreses del Priorat. Qui pagarà el negoci perdut aquest cap de setmana?
Cal un protesta generalitzada i organitzada de persones, empreses i autoritats del Priorat, perquè això no torni a passar, ni amb bicis, ni amb cotxes.
I que consti que no tenim res contra els ciclistes o l’esport, tot al contrari, que el problema és una massificació i falta d’informació – i de consideració – que perjudica tota la comarca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s